Onze Diensten

jecofarma foto bereiding

Wij bieden advies bij

Medicatiebegeleiding

Met onze kennis helpen wij jou graag het overzicht in jouw behandeling te bewaren. Indien gewenst maken we samen jou je medicatieschema op. 

Verzorgingsproducten

We helpen jou graag verder bij allerhande huid- en haarproblemen, hiervoor beschikken we over een breed gamma aan huidverzorgingsproducten en cosmetica. 
Voor ieder huidtype zijn de nodige verzorgingsproducten aanwezig. Vraag raad aan ons team, wij helpen u graag verder.

 
 
 
 
 
 
Specifiek voor mannen bieden wij aan:
 
 

Huisbereidingen

Wij maken zowel eigen huisbereidingen als magistrale bereidingen op voorschrift en dit met de grootste kwaliteit, nauwkeurigheid en precisie.

Het maken van kwaliteitsvolle magistrale bereidingen blijft een belangrijke taak voor ons als apotheker. Deze medicatie is immers op maat van de patiënt gemaakt en biedt tal van voordelen. Naast de sterke prijs/kwaliteit verhouding kan ook de dosering of toedieningsvorm van de medicatie worden gewijzigd of kan een niet te verkrijgen specialiteit worden nagemaakt. Ook bij het afbouwen van medicatie bieden magistrale bereidingen een absolute meerwaarde!

Onze huisbereidingen werden zorgvuldig samengesteld en zijn uiterst efficiënte producten aan een voordelige prijs!

Baby en mama

We beschikken over een ruim aanbod aan kindervoedingen (Nutrilon, Nan Pro, ...). Daarnaast bieden wij allerhande producten aan voor de lichaamsverzorging van uw baby vanaf de eerste dag (Mustela, Galenco, ...). Ook bij problemen met de huid van uw baby (droge huid, atopische huid, eczeem) of andere typische baby- en moederproblemen (luiereczeem, eerste tandjes, krampjes, moeilijke stoelgang, vitaminen, luizen, zonnebescherming, ...) helpen wij u graag verder.
Tenslotte beschikken wij ook over een ruim gamma fopspenen, papflessen en zuigspenen (Bibi, Avent, Difrax, Mam). 

De kinderen zijn van harte welkom in ons kinderhoekje!
Voor geboortes of andere speciale gelegenheden bieden we ook setjes en koffertjes aan (worden naar wens ingepakt) of kan u een cadeaubon schenken.

 
 
 
 

Sportbegeleiding, dieet- en voedingsadvies

We beschikken over een uitgebreid assortiment aan voedingssupplementen voor de sporter. We helpen u graag om nog betere prestaties te leveren. 
Met ons speciaal gamma Etixx proberen wij voor elke sporter (wielrenner, loper, voetballer, fietser) en elk niveau (professionals, amateur of recreatief) een geschikt voedingsadvies te geven. De basis vormt altijd een goeie voorbereiding, een goede vloeibare en vaste voedselinname tijdens de inspanning en een goeie recuperatie. Last van krampen, overbelasting, mentale of fysieke vermoeidheid, ... voor alles is er op korte of lange termijn een oplossing. Bij de aankoop van Etixx krijgt u een directe korting van 15%. 

Medskin potreinedieet is een afslankingsprogramma met als doel blijvend af te slanken op een gezonde en verantwoorde manier zonder jojo-effect.
Wil je snel enkele kilootjes kwijt kunnen je alvast de fast-3-box aanraden.

 
 
 

Thuisgezondheidszorg

U kan bij ons terecht voor de huur of aankoop van een volledig gamma aan thuiszorgmaterialen gaande van een aërosoltoestel, krukken, rolstoelen, wandelstokken en looprekken.

Wij beschikken ook over een bandagistenvergunning en leveren dus ook medische materialen voor de verzorging van stoma’s en incontinentieproblemen. Voor lichte tot matige incontinentie beschikken we over het exclusieve gamma van Attends, daarnaast bieden we ook Tena en Always Professional aan.

We hebben ook medische hulpmiddelen ter beschikking zoals bv. afkolfapparaten, bloeddrukmeters, thermometers of bloedsuikermeters.

We helpen je ook graag verder bij allerhande steunverbanden (knie, pols, enkel, ...) alsook met spataderkousen. Hiervoor kan uw maat discreet opgenomen worden in ons pashokje.

 
 
 

Fytotherapie, homeopathie en aromatherapie

Fytotherapie betekent letterlijk 'behandeling met planten' en behoort tot de alternatieve geneeswijzen die een steeds prominentere plaats innemen naast de reguliere gezondheidszorg. Sinds mensenheugenis is bekend dat bepaalde planten een geneeskrachtige werking kunnen hebben en al even lang wordt daar gebruik van gemaakt.

Homeopatische middelen worden bereid op basis van een extract van minerale, plantaardige of dierlijke oorspong, dat bij toediening in pure vorm symptomen zou geven die lijken op die van de te bestrijden ziekte. De grondstof wordt daarna in een aantal stappen verdund en geschud (potentiëren), waarbij de 'energie' van de werkzame stof wordt overgebracht op het oplosmiddel. Een homeopathisch geneesmiddel komt hoofdzakelijk in drie vormen voor die oraal ingenomen dienen te worden: granulen (multidoses), globulen (unidoses) en druppels.
De meeste ziekenfondsen betalen sedert enkele jaren een deel van uw homeopathische kosten terug. Alle homeopatische geneesmiddelen voorgeschreven door een arts en afgeleverd door een apotheker komen in aanmerking. Informeer u hieromtrent bij uw ziekenfonds.

Aromatherapie is hoofdzakelijk gebaseerd op het gebruik van essentiële oliën (gedistilleerd uit bladeren, bloemen, vruchten of andere plantendelen). Essentiële oliën kunnen o.a. oraal (op een neutrale tablet of een klontje suiker), via de huid (massage) of via inhalatie (verstuiven, inhaleren, baden) gebruikt worden.
Essentiële oliën bevatten zeer krachtige en actieve bestanddelen. Er moet dus voorzichtig mee omgesprongen worden.

 

Diergeneeskundige producten

Ook voor uw huisdieren hebben we een ruim assortiment aan producten.

Zowel voorschriftplichtige diergeneesmiddelen als ontwormingsmiddelen, middelen ter preventie of bestrijding van vlooien en teken, voedingssupplementen kunnen bij ons verkregen worden.

Buitenlandse specialiteiten

U kan via ons ook een buitenlandse specialiteit bestellen. Aangezien er een aantal voorwaarden moeten vervuld worden neemt u best contact op met ons om uw specialiteit te bestellen.

Vervallen medicatie

brochure sorteerwijzer geneesmiddelen

Oude en vervallen geneesmiddelen horen niet thuis in uw huisapotheek. Bij inname kunnen ze uw gezondheid schaden.
Vaak is de vervaldatum vermeld, voorafgegaan door "exp:" of "per(empt)". Een voorbeeld: EXP-9 98 mag niet meer gebruikt worden na september 1998.
Omwille van uw eigen veiligheid en ook van de anderen die er in aanraking mee zouden komen, kan u oude en vervallen geneesmiddelen niet zomaar bij het afval doen. Daarom is het belangrijk dat u deze geneesmiddelen apart sorteert.
Onze apotheek neemt via onze groothandel deel aan de inzameling van vervallen en niet gebruikte geneesmiddelen. Deze oplossing kan natuurlijk alleen maar werken als u de eerste stap zet! Dus, controleer regelmatig uw huisapotheek. Breng oude en vervallen geneesmiddelen zonder het doosje en de bijsluiter naar de apotheek.

Wat mag u bij de apotheek inleveren?

 • niet gebruikte tabletten, zetpillen en capsules
 • restjes creme of zalf in tube
 • siropen en vloeibare geneesmiddelen (neus- en oordruppels) in hun flessen
 • restanten van geneesmiddelen in sprays en aerosolflacons

Wat mag niet bij de apotheek ingeleverd worden?

 • lege glazen flessen (glasafval)
 • lege kartonnen doosjes en bijsluiters (papier- en kartonafval)
 • resten van tandpasta, shampoo, badschuim, zeep, cosmetica en verzorgingsprodukten (restafval)
 • bestrijdingsmiddelen en onkruidverdelgers (klein gevaarlijk afval)
 • gebruikte injectienaalden (opslaan in bokaal voor en naar klein gevaarlijk afval)
 • doordrukverpakkingen (restafval)
 • verbanden, pleisters, watten, doekjes, incontinentiemateriaal, luiers, teststrookjes en -strips, dieet- en babyvoeding (restafval)

Wanneer je zeker bent dat de geneesmiddelen niet meer bruikbaar zijn, verwijder dan de kartonnen verpakkingen en de bijsluiters. De kartonnen verpakkingen en de bijsluiters kunnen meegegeven worden met het papier- en kartonafval.
Indien je niet zeker bent of het geneesmiddel vervallen is of niet, ga met het geneesmiddel in zijn originele verpakking naar de apotheker. De apotheker zal je advies geven.